Op schoolkamp naar de Ardennen met de hele klas?

Al jarenlang organiseren we met heel veel plezier en succes outdoor schoolkampen naar de Ardennen. We zijn u graag van dienst! Mocht u vragen hebben over het schoolkamp in de Ardennen, neem gerust contact op. Wij denken graag met u mee. Ook als u een klein budget heeft, zijn wij u graag van dienst en kijken wij samen naar de mogelijkheden.

 

Activiteiten

Onze Ardennen schoolkampen hebben altijd een uitgesproken actief karakter. Lekker actief bezig zijn met elkaar en een vol programma is de basis van deze geslaagde week. Afhankelijk van het aantal dagen dat gepland wordt voor de week kunnen we een GPS hike lopen, abseilen van een 25 meter hoge en zeer steile rots, klimmen in een van de oudste rotsklimgebieden van Europa, mountainbiken over ruige paden, vlotvaren over een kabbelende rivier, boogschieten, een zeskamp, een high-rope parcours door de bomen en mega-tokkel in het programma inpassen. Samen bespreken we uiteraard de wensen vanuit de school en vervolgens kijken we wat er in het programma past.

Team

We werken met een gedreven en zeer flexibel team. De praktijk leert dat een planning tijdens een werkweek vaak indicatief is. Onze instructeurs kunnen dan ook zeer snel schakelen als activiteiten langer of korter duren, of als er wat moet verschuiven in het programma. Onze instructeurs zijn jonge mensen die vaak een buitensport-geöriënteerde opleiding hebben gehad of ervaring hebben opgedaan. Ze kunnen positief omgaan met jongeren en zoeken altijd naar een manier om ze positief uit te dagen en een stapje verder te laten gaan.

Doelstelling

De belangrijkste doelstelling van een kamp is om een relatie met de jongeren aan te gaan. Docenten en leerlingen leren elkaar kennen in een andere omgeving en in een andere rol. Wij horen van de docenten dat dit positief doorwerkt in de rest van een schooljaar. Daarnaast is het heel belangrijk dat leerlingen onderling ook leren samenwerken en communiceren. Als dat vanuit Outline Travel en de docenten op een positieve manier wordt gecoacht, verandert de groepsdynamiek ten goede. Kernwoorden van een goede werkweek zijn dan ook niet gerelateerd aan actie en avontuur, maar zijn met name ‘vertrouwen’, ‘relatie’ en ‘communicatie’.

Kosten

Wij zijn van mening dat schoolkampen voor iedereen een grote toegevoegde waarde hebben, en dat horen we ook keer op keer van onze klanten terug. Daarom willen we deze week ook voor iedereen betaalbaar houden. We zijn goedkoop in ons aanbod, en dat zullen we ook blijven! Als je moeite hebt om het schoolkamp voor al je leerlingen betaalbaar te maken, willen we hierin ook graag met je meedenken. Een 3-daagse werkweek naar de Ardennen, inclusief een volledig activiteitenaanbod, een maaltijdenbudget, verblijf en vervoer bieden we al aan vanaf €189,- per leerling (docenten gratis, op basis van 60 leerlingen en 6 docenten).