Hoeveel ruimte is nodig voor de mobiele klimwand?

Voor de  mobiele klimwand heeft u een obstructie-vrije standplaats nodig met een vrije diameter van 25 meter en een vrije hoogte van 15 meter.

Heeft de mobiele klimwand elektriciteit nodig?

Nee, onze mobiele klimwand heeft geen elektriciteit nodig, de constructie zal doormiddel van een auto neergezet worden.

Hoelang duurt het opbouwen van de mobiele klimwand?

Het opbouwen van de klimtoren neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Het is ook afhankelijk van de bereikbaarheid en de ondergrond van de locatie.

Is het klimmen veilig?

Onze mobiele klimwand beschikt over een zeer hoge mate van veiligheid. Wij werken met automatische afdalingssystemen, die zorgt voor de veiligheid van de klimmer. Deze afdaalsystemen laten een klimmer rustig naar beneden abseilen als zij dreigen te vallen of zodra de top bereikt is.

Vanaf welke leeftijd kan geklommen worden?

Iedereen mag klimmen. Gezien de afstand van de klimgrepen is ongeveer de lengte van een 5 à 6 jarig kind nodig.

De mobiele klimtoren op een grasveld, is dat mogelijk?

Door de constructie van de mobiele klimtoren kan deze op vrijwel iedere ondergrond worden opgezet, mits deze bereikbaar is voor een aanhanger.

Hoeveel mensen kunnen er tegelijk klimmen?

Onze mobiele klimwand heeft de mogelijkheid zes mensen tegelijkertijd te laten klimmen.

Zit er professionele begeleiding bij de klimwand?

Als u de mobiele klimtoren huurt, zorgen wij voor instructeurs. Ook is het mogelijk dat u zelf een aantal instructeurs regelt. Hier zijn geen voorwaarden aan verbonden. Zij hoeven geen certificaat te hebben of ervaring met klimmen. Onze instructeurs zullen instructies geven en zorgdragen voor alle veiligheidsaspecten.

Is de klimwand gecertificeerd?

Ieder jaar wordt de klimtoren gekeurd en ook alle overige materialen worden met grote regelmaat gecontroleerd.

Wat maakt deze klimwand zo speciaal?

De klimwand is om te beginnen natuurlijk de veelzijdigste klimwand van Nederland. De klimwand heeft namelijk ook een speleoladder, waardoor er gevarieerd kan worden met de klimplaten en speleoladder. Daarnaast staat er op de klimtoren geen reclame uittingen van ons. U kunt op ieder event de klimtoren gebruiken zonder dat onze naam op de klimtoren staat vermeld. Desgewenst is het ook mogelijk dat onze instructeurs promotiekleding van uw event aantrekt. De klimtoren is op bijna iedere locatie neer te zetten en heeft geen stroompunten nodig. Door de hoogte van de klimwand (ruim 9 meter) is het een echte eye-catcher.